Moderne luchttechniek in de koel- en diepvrieslogistiek

Moderne luchttechniek in de koel- en diepvrieslogistiek

Efficiënte afscherming

Masterveil Airstop-systeem 2

Buiten een 2-4°C koelruimte klaagden medewerkers van de vleesverwerking over koude luchtstromen. De oplossing : twee compacte luchtgordijnen die een kleine oppervlakte innemen. De doorgang van producten wordt op geen enkele wijze gehinderd. Het afschermende luchtvlies wordt hier in blauw voorgesteld.

Een marktleider in logistiek voor koel- en diepvries zocht naar oplossingen voor problemen inzake de luchtuitwisseling bij doorgangen en buitenpoorten. De troeven van deze firma zijn het aanbieden van service in de verwerking en bewerking van levensmiddelen, evenals de logistiek voor verse en diepvriesproducten, transport en opslag. Dit stelt hoge eisen inzake verluchtingstechniek. Men vond de firma Masterveil, gespecialiseerd in luchtscheiding, die een compact ruimtebesparend individueel luchtgordijn als oplossing aanbiedt.

Deze koel-en logistiekonderneming heeft ondertussen reeds in meerdere vestigingen en op verschillende locaties Masterveil Airstop-systemen geïnstalleerd, zowel voor het afschermen van buitenpoorten, hoge deuren naar diepvriesruimtes, doorgangen met laadkades of transportbanden. Deze oplossingen komen tegemoet aan de ondernemingsdoelstellingen, de vooropgestelde concepten, de inzet van toekomstgerichte technieken en de bewuste zorg voor het comfort van personen.

Een optimaal concept voor iedere specifieke situatie binnen het bedrijf

Masterveil Airstop-systeem 3

Luchtafscherming bij meerdere naast elkaar gelegen buitenpoorten. Door de compacte constructie en de aanpasbare uitblaaslengte ook mogelijk bij een kleine afstand tussen de poorten.

Een nauwe samenwerking tussen Masterveil en de koel- of logistiekonderneming is hierbij zeer belangrijk. Er wordt rekening gehouden met alle omgevingsparameters, zodat voor elke specifieke situatie een sluitend concept ontwikkeld kan worden. Er kan gekozen worden tussen luchtgordijnen met horizontaal-, vertikaal- of dubbel staande uitblaasmodules, uitgevoerd in Aluzink, RAL-kleur of RVS. Indien nodig wordt de installatie uitgebreid met verwarming of luchtfiltering of gecombineerd met luchtontvochtiging.

Luchtgordijnen op maat nu ook in compacte versie

Masterveil Airstop-systeem

Een poort (met weinig ruimte er omheen) wordt met een compact Masterveil Airstop-systeem afgeschermd, in dit geval met een supplementaire ingebouwde ventilator.

Niet alleen bij de koel-logistiek worden de op maat gemaakte, compacte Masterveil Airstop-systemen met ingebouwde ventilatoren op succes onthaald. Door de ruimte besparende constructie kunnen aparte oplossingen gerealiseerd worden : het aantal ingebouwde ventilatoren kan naargelang de omstandigheden aangepast worden. Een uitbreiding met luchtfilters behoort ook tot de mogelijkheden, alsook een spatwaterbescherming bij de aanzuigbox.

Door de ruimtebesparende constructie is deze nieuwe generatie Masterveil Airstop-systemen optimaal voor het gebruik bij openingen met transportbanden tot en met grote openingen, even als bij een groot aantal buitenpoorten.

Link naar het originele artikel (Duits): http://service.gentnerverlag.de/download/PDF/KK/Masterveil.pdf